IP-telefoni over fastnetelefon

VI vil gerne beholde vores fastnet-installation, som allerede nu kører som IP-telefoni i den forstand, at det er koblet på vores COAX-router – altså leveret af YouSee eller antenneforeningen.

Problemer er, at vi gerne vil skifte til fiberbredbånd, men der er ikke så mange fiber-udbydere (hvis nogle), ud over MÅSKE Waoo/Eniig, der kan eller vil levere fastnettelefoni med forbindelsen..

Så er gode dyr umiddelbart ret rådne, men løsningen ser ud til at være:
Find en uafhængig IP-telefoni / VoIP-telefoni udbyder og køb abonnement hos dem.

Dertil skal man så have en boks (analog telefon adapter), som kan koble IP-telefonien sammen med sine almindelige gammeldags fastnettelefoner. Den skal bare kobles på routeren og så en telefon eller fordelingsstik til telefon-installationen i den anden ende..
Heldigvis kan man enten købe eller leje sådan en boks hos de fleste udbydere.. Cisco SPA112 eller SPA122 (udgået af produktion) eller den nyere Grandstream HT802.

De udbydere jeg har fundet der fungerer til et lile privat forbrug af fastnet/IP-telefoni er:

  1. https://viptel.dk/priser/priser-privat/
  2. https://www.fonet.dk/sammenlignab
  3. http://mifon.dk/abonnement?tfa_3=tfa_7

(Der er 1000-vis af de store, der tilbyder til B2B, men der snakker vi jo løsninger til mange tusinde kroner – og er netop ikke gearet til bare at koble din gamle telefon på..)

Køb af miniprinter til printe billeder fra mobiltelefon

De små HP Sprocket får OK anmeldelser – men der er ikke meget forskel på kvaliteten af alle de her printere, der ofteste er baseret på en teknologi, der kaldes ZINK..
Det er meget små, håndholdte printere, der printer noget der svare til små polaroid-billeder. Enten meget små billeder eller lidt større kvadrater.

Her kan man bl.a. vælge imellem:

  • HP Sprocket Plus: printer større billeder end de fleste andre – det gør dem LIDT mere anvendelige til et lille fotobog/scrapbog eller lign. og ikke KUN sjov og ballade.
  • HP Sprocket Select: er den nyeste på markedet og printer i samme størrelse som Plus – men findes ikke i DK i skrivende stund!
HP Sprocket Plus : HP Sprocket Select :

Alternativt: Postkort-fotoprintere:
Man kan også gå en tand større, hvor man kan printe billeder der mere eller mindre er i samme størrelse som rigtige postkort. Her er selve billedkvaliteten/printkvaliteten altså OGSÅ bedre! Men selvom printerne stadig er små, så snakker vi MEGET større end de håndholdte – og oftest skal der en strømforsyning i. Det er intet problem ved hjemme-brug, men spørgsmålet er, om man gider slæbe den med på ferie – især ikke flyrejser!?

En mulighed her er HP Sprocket Studio, som er den nyeste model i skrivende stund. Den får dog dårligere anmeldelser end den lidt ældre Canon Selphy 1300 (her). (“Print quality was slightly better than the Sprocket Select, but wasn’t quite as good as the Selphy CP1300.”)
Desuden kan man få et batteri til Canon-printeren, så den bliver endnu mere mobil. 🙂

Desuden kan man få et batteri til Canon-printeren, så den bliver endnu mere mobil. 🙂

HP sprocket Studio:
Canon Selphy 1300:

Så anbefalingen må være: HP Sprocket Select ved håndhold fotoprinter/mobilprinter eller Canon Selphy1300 ved transportabel fotoprinter (postkortprinter)!
(Kan du ikke vente til Select-versionen (formentlig?) kommer til landet, så er HP Sprocket Plus andetvalget.)

Til de “store” postkort-fotoprintere er der lige en Joker her (dvs. den er ikke researchet til bunds) :
Kodak Photo Printer Dock Wifi:
Anmeldelse: “Print quality is comparable to competing models, such as the Canon Selphy CP1200 and Epson PhotoMate PM-400, and, like them, the Dock is very simple to use.”
NB: Bemærk at der her sammenlignes med en ældre model af Canon Selphy – så mit valg ville stadig være Canon, men i den nyeste model: CP 1300. Går du alligevel efter Kodak-modellen skal du være OBS på at der findes flere versioner af Dock-printeren: Og du ønsker dig den, der hedder WiFi, hvis du vil kunne printe uden nødvendigvis netop at skulle docke en mobiltelefon deri.
Kan købes bl.a. her: https://cdon.dk/hjemme-elektronik/kodak-photo-printer-dock-wifi-p46193803

Kodak Photo Printer Dock Wifi:

Priser:
Køb af Canon Selphy1300: https://www.pricerunner.dk/pl/116-4245666/Printere/Canon-Selphy-CP1300-Sammenlign-Priser

Eller kan hentes hjem fra udlandet: https://www.photospecialist.com/canon-selphy-cp1300-wit?gclid=CjwKCAiA_f3uBRAmEiwAzPuaMyTkb5po4biUDDocUwaq4GNpZ5Akm5yoDOFns3_q7x36ZIwhsUyTkBoCvIYQAvD_BwE

*) Batteri: Til Canon Selphy 1300 fåes desuden et batteri til 3-400 kr, så den bliver virkelig mobil – så du kan printe fra bilen eller teltet uden at have strømforsyning tilkoblet: https://www.compumail.dk/da/p/canon-nb-cp2lh-sort-990099586 / https://www.pc-lager.dk/en/p/canon-nb-cp2lh-sort-990099586
eller
https://store.canon.dk/canon-nb-cp2lh-battery-pack/0749C001/

Batteri til Canon Selphy 1300:

Planken Challenge – Kan vi fuldføre den?

Jeg fandt en dag en ”30 dages Planken Challenge” som jeg synes kunne være sjov at gøre på jobbet med mine kollegaer.. Sjovt ved jeg nu ikke om vi synes det er, hårdt er måske et mere rammende ord!
Men, man kan godt mærke en fremgang ved at lave den hver dag – musklerne bliver stærkere i ryg, lænd og mave og hele korsettet bliver styrket..

Første uge:
Vi lagde ud med 20 sekunder den første dag – og sidste dag i ugen var 40 sekunder, og alle var med..

Anden uge:
45 sekunder første dag og 90 sekunder sidste dag, alle var stadig med – dog havde Søren ret ondt i lænden og vi andre kan godt mærke at vi er trætte over ryggen..

Tredje uge:
Så begynder frafaldet: 6 ud af 25 kan ikke komme op på de 2 minutter – Søren er helt smadret i ryggen og har været ved fysioterapeut flere gange.. Vi andre fortsætter med 150 sekunder i dag, så må vi ses hvad der bliver af frafald..

Men er det sundt at Planke?
Ja, det er jo så det der er spørgsmålet… Alle der har gået i et træningscenter har helt sikkert prøvet at planke. Jeg har selv på mange forskellige hold i Fitness DK planket, men på det hold jeg har gjort det mest – og længst – er på Pilates-holdet som er under kyndig vejledning fra en fysioterapeut. Hun har selv de stærkeste mave/ryg muskler man kan drømme om, og hun pisker alle kvinderne i flere minutter og omgange… Nu så jeg så en artikel i en avis at en idræts rektor ligefrem advarer mod planken, han påstår den kun er for unge, slanke og stærke mennesker og at kvinder der har født, eller for andre som har eller har haft en stor mave, er den skadelig!
Nogle af pigerne synes godt om denne artikel, nu synes de at de kunne give op på denne challenge – men vi fik dem nu overtalt til at fortsætte lidt endnu…
For hvem har ret? Det er selvfølgelig svært at sige, men jeg da se at rigtig mange opfordrer til denne øvelse, både idrætstrænere, fysioterapeuter og andre fag personer inden for sundhed og motion, så jeg tror at jeg vil læne mig op af dem…

Den der idrætsrektor fra Norge er garanteret bare en sur mand med en stor mave der ikke kan planke!

‘Planken’ på gulvet på kontoret…

Yogakursus i Aalborg med skønt B&B

Er bare nødt til lige at fortælle om mit seneste yogakursus jeg var til i Aalborg som blev afholdt over 3 dage i et privat yoga studie.. Der var fuldt booket hold med de skønneste yoggier og vi havde nogle skønne og lærerige dage sammen med en skøn yogaunderviser, Berit fra København.
Jeg har før hjulpet Berit med at finde overnatning til hendes kurser rundt i landet, og også denne gang bad hun om min hjælp.. Alle hoteller var denne weekend tæt på fuldt booket, og jeg var tæt på panikken rand og jeg overhovedet kunne finde noget.. Men – så faldt jeg over denne skønne B&B i Aalborg, det ligger i Gistrup, tæt på Gigantium – en lille naturperle midt i storbyen… talte med ejerne og de havde deres lejlighed ledig denne weekend..
Lykken var gjort – og Berit var ovenud tilfreds med sine dage i det nordjyske, både vores yogakursus, men også hende dage på dette skønne private overnatningsted.

Kom dine dårlige vaner til livs ved hjælp af nutidens teknologier – uanset hvad din last er, er der hjælp at hente!

Fra fed til fit – motion til den dovne

Har vinterens mange måltider sat sine spor eller har den kolde vinter holdt dig limet til sofaens komfortable puder? Mange penge er brugt omkring jul og nytår og det er ikke altid at budgettet rækker til at starte i motionscenter. Men frygt ej! Er du en af de mange, som ejer en nyere telefon kan du hente hjælp til at komme i gang med træningen elektronisk. Mulighederne via de såkaldte apps er uendelige og de er fulde af træningsapps, der hver eneste dag minder dig om, at det er tid til at træne. Dertil kan du også finde et bredt udvalg af nye og spændende øvelser og træningsmetoder – på denne måde bliver din vej til at være fit aldrig kedelig!

Stop rygningen og styrk dit helbred

Måske er motion ikke et problem at få overstået, men det gengæld er det svært at stoppe rygningen. Dette er et problem, som mange kender og har forsøgt at stoppe med via kolde tyrkere, terapi, hypnose osv. Har dette ikke virket for dig er teknologien endnu engang kommet med et alternativ, som virker – en e cigaret. Dette er en digital e cigaret, hvor du i stedet for at inhalere skadelige stoffer inhalerer damp. En e-cigaret giver dig altså den samme oplevelse som at ryge, men er uden tvivl langt bedre for dit helbred, dine tænder og dit tøj slipper for at lugte af røg. I det lange løb er en e cigaret også bedre for din pengepung, da den kan bruges flere gange. De sparede penge kan i stedet bruges på en lang række sjovere ting. En e-cigaret kan købes på internettet og det kan kun gå for langsomt, for dig som ønsker at stoppe rygning.

Spar penge på smart tøj uden at stoppe helt!

Shopping. Mange kvinder vil kalde det en nødvendighed, mens mange bankmænd er stærkt uenige. Hører du til en af de mange, som har taget det til et så højt niveau, at kontoen ikke længere kan følge med til det? En kold tyrker virker ligesom ved rygning, stort set aldrig, så teknologien er igen kommet med et alternativ til vandringen ned gennem gågadens fristelser, der sikrer dig nyt tøj, til langt færre penge end normalt. Verden over findes kvinder med fantastisk tøj i god stand, som enten er blevet for småt, er et fejlkøb eller bare var en forkert størrelse. Alt dette samles på internetsider, hvor du kan finde lige det du mangler ved kategorisøgning, frem for at blive fristet af alt det du ikke står og mangler – til langt under butikspris! Disse internetsider findes også som apps, der giver dig opdateringer og gode råd om budgetshopping.

Uanset om din last er dovenhed, rygning, pengeforbrug eller noget helt andet, er du tit kun ét enkelt klik væk fra en løsning. Søg på nettet, app stores eller andre steder og udnyt at teknologien gør alt hvad den kan for at komme dine dårlige vaner til livs!

Akupunktur stikker alt

Gennem det seneste års tid har jeg forsøgt mig med stort set alt for at komme nogle meget irriterende rygsmerter til livs. Jeg startede ret naturligt med at gå til min praktiserende læge, som valgte at sende mig til røntgenfotografering på sygehuset i vores by. Men røntgenbillederne viste ikke noget udover det normale, så jeg kunne da i det mindste ånde lettet op over, at jeg ikke var blevet ramt af en diskos prolaps.
Så forsøgte jeg med varmebehandlinger derhjemme ved hjælp af min kones elektriske varmepude. Det hjalp kun kortvarigt, så jeg valgte på et tidspunkt at besøge en kiropraktor. Han manipulerede min rygsøjle, men det fik desværre ikke smerterne til at forsvinde.
En dag talte jeg med en bekendt om mit problem, og han foreslog, at jeg skulle forsøge mig med akupunktur. I første omgang stejlede jeg noget overfor det forslag, for jeg har i bund og grund en modvilje mod at få stukket nåle ind i kroppen, og i øvrigt har jeg nok noget af en tilbøjelighed til at opfatte den slags behandling som noget hokuspokus, som der ikke er videnskabeligt bevis for.
Men min bekendte fortalte begejstret om, hvordan han godt et år tidligere havde modtaget behandling for rygeafvænning med akupunktur – du kan læse om stedet her, og det havde været en kæmpe stor succes, fortalte han. Han havde gennem mange år forsøgt at lægge cigaretterne på hylden, men han var hver gang faldet tilbage i den usunde uvane.

Nyhedsopdatering

Så er der en ny omgang nyheder, på denne sag hvor lockouten vist bliver skrinlagt:

Regeringen griber ind i skolekonflikt
Regeringen på vej med indgreb i skolekonflikt
Vi sparer op som aldrig før: 41 milliarder på et enkelt år
Enhedslisten modsætter sig indgreb med arbejdsgiverfokus
Bondo lettet: Det har været fuldstændigt vanvittigt
Syrisk kulturskat jævnet med jorden
Løkke stemmer gerne for tjenestemands-model
Norwegian vil flage ud
Venstre var ikke briefet
Halvanden længe udbrændt på gård
Brandalarm reddede 3F fra store skader
Jürgen Klopp er stolt af fan

Regeringen kommer lærerne i møde
Ekspert: Meyer udsatte Folketinget for sundhedsfare
SAS-kunder skal vænne sig til nye spisevaner
Nedsat tid til ældre lærere afskaffes
Regeringen vil afskaffe lærernes arbejdstidsaftale
Hurtigt overblik: Her er den store lærerkonflikt
Avis: Lærerkonflikten kan stoppe torsdag
Motorcyckler til langtur
Overblik: Sådan kan regeringen stoppe lærerkonflikten 0
Sydkorea vil forhandle med fjenderne om industrizone
George Bush om malerhobby: Det har ændret mit liv
Briter massevaccinerer en million mennesker mod mæslinger

Kan man være dårlig til at meditere?

Hmm…nej det tror jeg ikke, men det kræver –  for mig – en ret stor tålmodighed og rigtig stor tolerance overfor familien omkring mig hvis jeg skal meditere derhjemme.

Til yoga-timerne er det nemt: Der er dejlig musik, skønne folk omkring mig, og en vidunderlig yoga-instruktør – man har sit løse tøj på, bare fødder, og tankerne er kun et sted.

Anderledes er det jo så derhjemme når der er fred og ro. Det er grunden til, at jeg foretrækker at gøre det derhjemme.